søndag 8. januar 2017

Alessandro Porcelli: Vinterbesøk hos mølleren Petter.

Alessandro Porcelli er mannen bak:
"Cook it Raw"
Du har kanskje ikke hørt navnet, men en av hans nærmeste samarbeids partnere er kjøkkensjefen på restaurant NOMA i København, René Redzepi.
Alessandro er gründer og daglig leder av "Cook it Raw". Det er et årlig seminar med noen av verdens beste kjøkkensjefer for å utveksle ideer og kunnskap om råvarer og andre viktige tema for utvikling av restaurant kjøkken.
Hvorfor er han på besøk hos mølleren Petter Fossan i Skjelstadmarka?
Jo, fordi Heidi Bjerkan fra Restaurant Credo har fortalt Alessandro om Fossan Mølle, og mølleren Petter. Det er andre gang han og hans filmteam kommer på besøk for å dokumentere en mølle som har vært i drift siden 1937 i det samme lokale og med de samme maskiner som de hadde ved starten.
Og Petter Fossan sin kunnskap om korn og bearbeiding av kornet både som malt mel i mange forskjellige kvaliteter og røkt som malt for ølbrygging. 

Vinteridyll gjennom møllegluggen


Petter Fossan i den gamle mølla



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar